För er som följt TechDays online så kunde ni se Jeffrey Snovers presentation som handlar om att de nu gör om nästa version av Windows Server för att passa bättre för molnscenarion.

Man kan se enligt följande bild hur utvecklingen har gått hittills med de redan släppta versioner av Windows Server och vart vi är på väg:

150205ServerCore_lg
Som man kan höra på hans presentation:  “We will have two flavors of compute containers: One for application compatibility,” meaning server in a container, and also “containers optimized for the cloud” as part of the cloud-optimized server.

Screen Shot 2015-02-09 at 21.50.00
Snover sista del i presentationen är en uppmaning på de punkter som ni bör agera och beakta inför nästa år för att vara förberedda!

Screen Shot 2015-02-09 at 21.53.04
För att ni ska lära er mer om det som kommer så är det på Microsoft Ignite i maj 2015 vi som IT Pro kommer att få fördjupa oss i allt det nya vad gäller den nya vågen! Så gå in och anmäl er där idag innan platserna tar slut!

maxresdefault
 

Som ni kanske även har sett så har Microsoft ingått i ett samarbete med Docker 2014.

Microsoft har gått ut och meddelat att de kommer släppa nästa version av Windows Server under 2016 och även System Center kommer då.

Vill ni läsa mer om detta om Windows Server vNext och fördjupa er så kan ni gå till zdnet eller redmond magazine.