Det finns alldeles för många Windows 2003 kvar i olika IT-miljöer och det är hög tid att ta tag i dessa sur-servrar och pensionera dem…


Retirement-Ahead-sign

Känns det väldigt tungt? Det finns hjälp, till att börja med bör man om man inte redan har det dokumentera ned vilka system man har och vad man bör göra med dem! Microsoft har en blogserie gällande just detta och hur man bör kategorisera de olika system man hittar som har ett legacy-OS och det är 6 olika kategorier man kan placera dem i:

  1. Rehost
  2. Refactor
  3. Revise
  4. Rebuild
  5. Replace
  6. Retire

server-cloud-oct23-1

Hur får man information om vilka system och vad för operativsystem samt versioner av mjukvaror man har?

Ett enkelt sätt är att använda Microsoft Assessment and Planning Toolkit som är gratis och lätt att installera samt inventera med.

Förresten, hur är det med era Windows Server 2008 samt 2008 R2? Visste ni att snart är det även slut på “Mainstream Support” vad gäller dessa operativsystem, så sikta inte på att migrera/transformera era 2003 till 2008 och tro att ni gjort något smart!


Screen Shot 2015-01-07 at 22.15.34

Vi på RTS har lång erfarenhet av migrerings och transformationsprojekt och har hjälpt bland annat flera av sveriges största företag med migrerings och konsolideringsprojekt.