RTS och Infront IT-Partner bildar ny IT-koncern

I juli 2019 gick ShortCap, ett investerarbolag specialiserade på små- och medelstora företag med stark tillväxt, in som ny delägare i RTS. I samband med detta skapades en ny IT-koncern där RTS och Infront IT-Partner ingår som två fristående bolag och med ShortCap som huvudägare. Den nya IT-koncernen innebär att två redan starka bolag blir ännu starkare tillsammans.

– Det bästa av två världar skulle man kunna säga. Den nya koncernen har det som behövs för att i rask takt fortsätta sin expansion och då med en bred IT- kompetens som kan möta marknadens krav på utveckling. Entreprenörskapet hos grundarna och anställda i både RTS och Infront kommer att leda verksamheten till en stark position i det nya IT-landskapet, menar Eric Severin VD i ShortCap AB.

För Infront, som historiskt framförallt varit väldigt starka inom infrastruktur, innebär detta en möjlighet att ta sig an större och mer komplexa uppdrag och kunna erbjuda både såväl befintliga som nya kunder ett ännu starkare erbjudande. Kombinationen av RTS och Infront skapar en komplett och stark koncern med stor utvecklingspotential i en föränderlig IT-värld.

– Vi har en stor efterfrågan från våra kunder om att ta en ännu större position och ansvar i våra lösningar. Med RTS får vi en spetskompetens som med råge täcker detta”, säger Patrik Holmström VD på Infront.

Det nya ägarskapet och den nya IT-koncernen innebär att RTS skapar möjligheter att fortsätta sin tillväxtresa och kunna erbjuda både befintliga och nya kunder ett starkare erbjudande.

– Att få bilda en ny koncern tillsammans med Infront IT-Partner är verkligen en unik händelse på den svenska marknaden. Här pratar vi inte om någon konsolidering utan tillsammans skapar vi en helhetsleverantör med kompetens och leveranskapacitet i absolut högsta klass. Med ShortCap som stark finansiell ägare kan vi lägga i nästa växel och fokusera på vårt kärnerbjudande men även utveckla nya tjänster, säger John Sega VD på RTS.

För mer information kontakta: John Sega, VD +46760000810, eller john.sega@rtsab.com