Real Time Services AB blir nytt och bredare IT-bolag genom företagsfusion

Real Time Services AB (RTS) genomför en företagsfusion med dotterbolaget Portman Consulting Group Scandinavia AB (PMCG) och IT-konsultföretaget SkyPoint AB. Det nya bolaget med samma namn, Real Time Services AB, är en utmanare inom branschen och kommer att ligga i framkant med unika erbjudanden om helhetslösningar och IT Service Management.

Sammanslagningen sker under 2014 med ambitioner att växa till både omsättning och antalet anställda. Genom sammanslagningen stärker RTS sin position som marknadsledare inom virtualisering, och kompletterar samtidigt sitt erbjudande med tjänster inom drift, som t.ex. skräddarsydda cloudlösningar, och IT Service Management.

”Nya Real Time Services AB kombinerar hög kompetens med försäljning av systemlösningar; en kombination som saknas på marknaden. Vi jobbar modernt och erbjuder både kunskap om tekniken och support för hur den ska användas för att nå maximal nytta” säger John Sega, VD för SkyPoint och blivande VD för nya Real Time Services AB.

RTS har sedan starten 1998 erbjudit expert konsulttjänster med kvalificerade lösningar för datacenter med fokus på virtualisering. Arbetssättet att kombinera utbildnings- och konsultuppdrag och satsningarna på kompetensutveckling är något man tar med sig i det nybildade IT-bolaget. ”Vår mission är att arbeta med den bästa kompetensen och utvalda leverantörer för att kunna ge våra kunder ett stort affärsvärde. Vi blir en större och starkare, men fortsatt flexibel, partner som ska leverera kvalitativa tjänster och lösningar till våra kunder” säger Mats Johansson, nuvarande VD på Real Time Services AB och styrelseordförande i nya bolaget.

Initialt blir nya Real Time Services AB ett bolag med ett fyrtiotal medarbetare och en omsättning på cirka 60 miljoner kr – med stora ambitioner att växa. Det nya bolaget kommer att finnas i Stockholm, Helsingborg och Singapore.

För ytterligare information, kontakta Mats Johansson, VD för nuv. Real Time Services AB och styrelseordförande i nya bolaget Tel: 08-429 33 01 E-post: mats.johansson@rtsab.com

Real Time Services AB (RTS) grundades 1998 och erbjuder kvalificerade tjänster inom IT-infrastruktur och virtualisering. Med kontor i Stockholm, Helsingborg och Singapore hjälper de företag att sänka IT-kostnader och amtidigt höja servicenivån och tillgängligheten. Under 2014 genomför RTS en företagsfusion med dotterbolaget Portman Consulting Group Scandinavia AB och SkyPoint AB, och bildar det nya IT-bolaget med samma namn, Real Time Services AB.