RTS

Möt våra medarbetare

Våra medarbetare tar ansvar både för sin egen och koncernens utveckling och skapar en stark och konkurrenskraftig verksamhet.

Möt några av dem här:

Niklas Åkerlund

Titel:
Infrastrukturarkitekt / virtualiseringsspecialist

Certifieringar:
MVP: Hyper-V, MCSE: Private Cloud, MCSA: Windows Server, VCP5, CNI

Intervju med Niklas Åkerlund

Stäng

Niklas Åkerlund

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?

En vanlig arbetsdag börjar med att kolla av mail och sociala medier och sedan bege sig till kunduppdrag där det kan vara antingen en designworkshop eller direkt in i tekniken och hantera något spännande utmanande problem och det helst med något automatiseringsverktyg.

Kompetensutveckling?

Varje år åker jag på Microsoft-konferenser där man lär sig mycket av andra och kan nätverka med deltagare samt föreläsare för att lära sig mer. De kurser jag går på är av oteknisk karaktär såsom retorik och presentationsteknik samt ledarskapsutveckling.

Hur är det att arbeta på RTS?

Det är ett företag med högt i tak och en god gemenskap där man har lätt att påverka och kan komma med bra ideer som kan realiseras. Ledningen har stor förståelse för att vi konsulter behöver vidareutvecklas och avsätter tid för det. Vi har gemensamma RTS-dagar då vi lär oss teknik och annat av varandra där vi sedan även äter middag tillsammans och umgås vilket är mycket viktigt i ett företag där man sällan ser varandra!

Vad är roligast med ditt jobb?

Att ingen dag är den andra lik och man får ständigt nya utmaningar som gör att man får utvecklas som person, både tekniskt och personligt. Det är bara dygnets timmar som sätter begränsningarna för vad man kan göra och åstadkomma!

Vad gör du på fritiden när du inte arbetar?

På fritiden tar jag hand om min familj med tre barn. Åker även gärna utomlands och till sommarhuset samt spelar golf, vintertid så åker jag gärna skidor i fjällen!

Anders Olsson

Titel:
Infrastrukturarkitekt / virtualiseringsspecialist

Certifieringar:
VCDX, VCI level 2, VCAP5-DCA, VCAP5-DCD, VCP5-DCV, VCA-Cloud, MCITP: Enterprise on Windows Server 2008, Fortinet FCNSP

Intervju med Anders Olsson

Stäng

Anders Olsson

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?

De flesta dagarna är jag ute hos våra kunder, antingen i lite längre projekt eller på besök hos någon av våra stamkunder. Ofta är det en blandning av att diskutera designval och tekniska frågor med människor och att implementera och testa dessa olika val.

Kompetensutveckling?

Ja, kompetensutveckling är ett måste i min roll i denna ständigt föränderliga IT-värld, så får man det inte så kommer man ganska snabbt att halka efter. Vi satsar mycket på att ligga i framkant inom virtualisering och infrastruktur och sätter av mycket tid för att lära oss och tillämpa nya tekniker.

Hur är det att arbeta på RTS?

Vi är ett lagom litet företag enligt mina mått mätt. Det är väldigt avslappnat och informellt, och det är enkelt att få saker att hända. Det är ingen som räknar beläggningsgrader eller noterar exakt vilken tid man kommer och går, utan man ansvarar själv för att göra ett proffsigt arbete som kunderna är nöjda med.

Vad är roligast med ditt jobb?

Just nu satsar jag på en VCDX-certifiering, så allt som har med design att göra är extra intressant. Det är väldigt bra att man får påverka sin egen inriktning och jobba med områden som man själv brinner för.

Vad gör du på fritiden när du inte arbetar?

Jag träffar mina vänner, fikar, tar en öl eller tittar på en bra film. Jag volontärjobbar även som läxhjälpare på Röda Korsets läxhjälp och på Mattecentrum. Båda två är väldigt inspirerande, och jag har fått damma av mina gamla mattekunskaper på nytt.

Marlen Norling

Titel:
Senior Infrastrukturskonsult

Certifieringar:
MCITP for SQL 2008, VCP vShpere 5.0, VCA-DVC, XenServer 6.0 Administration 6.0, XenApp 6.5 Administration, MCP Windows 2000.

Intervju med Marlen Norling

Stäng

Marlen Norling

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?
Installation av nya windowssystem, migreingar av MSSQL-databaser och V2V/P2V migreringar till nya datanät och VMware kluster. Informationsmöten med leverantörer och kunder.
Felsökning av system och teknisk support till leverantörer och kunder. Jag sitter i ett stort projekt med en tight tidsplan så det gäller att jobba snabbt, effektivt och strukterat.

Kompetensutveckling?
För att kunna hålla sig á jour med sitt arbete som konsult så är det viktigt att kunna ligga steget framför i nya tekniker och programversioner. Därför så ser jag till att läsa mycket om mitt område och även gå kurser och events för att få ta del av den nya tekniken.

Hur är det att arbeta på RTS?
Jättekul. Det finns en fantastisk sammanhållning på företaget som väldigt sällan ser. Alla hjälper alla och ingen har problem och ställa frågor eller hjälpa varandra. Ingen är bättre än den andra och det är högt i tak när diskussionerna kommer igång. Jag jobbar mest ute på fältet men de gånger som jag sitter på kontoret så blir man väl omhändertagen och alla är glada att man finns där för att hjälpa till med de vardagliga jobben som de utför.

Vad är roligast med ditt jobb?
Kanske kliché, men det är faktiskt att få träffa nya människor och andra organisationer. Det är alltid lika intressant och få en ny insyn på hur stora eller små företag jobbar, få kontakt med människor som man aldrig annars skulle träffa på och se hur man kan lära sig av dem, eller lära dem något nytt.

Vad gör du på fritiden när du inte arbetar?
Eftersom jag har ett stillasittande jobb så är jag gärna ute och rör på mig. Jag springer mycket och tränar inför nästa års Göteborgsvarv. Det händer också att jag är ute med mina kompisar och dricker en öl eller två på puben.

IT-Konsulttjänster som ger dig tillgång till Nordens vassaste specialister

Managementkonsulter med förståelse för både teknik och verksamhet

Erbjuder strategiskt stöd och unik teknisk kompetens för att optimera och effektivisera våra kunders nuvarande och framtida IT-Plattformar

Flexibla moln- och driftstjänster med hög kompetens

Vill du bli kontaktad av oss?

Jag vill bli kontaktad angående (valfritt):

IT-ConsultingManagement ConsultingSolutionCloud & Managed Services

Stäng

Jag vill bli kontaktad angående (valfritt):

IT-ConsultingManagement ConsultingSolutionCloud & Managed Services