VMware lanserade en mängd nyheter runt End User Computing och Mobilitet i mars med VMware Horizon 7 samt nya produktsviten VMware Workspace One som integrerar applikationsleveransen och hanteringen av enheter och identiteter till en och samma plattform. Man har även integrerat och förenklat paketeringen med VMware AirWatch för en komplett Enterprise Mobile Management plattform.

Mer information om nyheterna:
VMware Horizon 7 and Horizon Air – Nya och förbättrade funktioner:
Just in Time Delivery – Built on VMware Instant Clone Technology (Project Fargo)

Med VMwares unika Just in Time Delivery modell kan man oerhört snabbt provisionera ut 1000-tals desktops och ändå behålla personaliserade och anpassade arbetsplatser för olika typer av användare.
Just in Time konceptet bygger på Instant-Clone tekniken som är integrerad med VMware vSphere, kombinerat med VMware AppVolumes och VMware User Environment Manager.

Blast Extreme – Är ett nytt protokoll för grafikhantering byggt för mobila molnlösningar och ger GPU Off-load funktionalitet för H.264 compatibla devices. Man har nu flera möjliga alternativ för flexibel hantering av användarupplevelsen på olika typer enheter med Blast Extreme, RDP eller PCoIP.

Application Lifecycle Management –App Volumes
VMares App Volumes medger omedelbar applikationsleverans och möjliggör en enklare hantering av applikationer samtidigt som man kan spara stora kostnader på hantering och outnyttjade licenser.

Smart Policies (VMware Horizon 7 only) – Identy Manager
VMware Identity Manager är en Identity as a Service (IDaaS)-tjänst som förenklar åtkomst och autentisering med hjälp av rollbaserad policyhantering kopplad till en användare, enhet/device eller lokation. Finns inbyggt stöd för 2 vägs autentisering samt möjlighet att lägga in olika typer av policys för hanteringar av tillgång till tjänster. VMware Identy Manager ingår i Horizon Advanced och Enterprise Edition samt kan köpas till som option.

Integration with VMware Workspace ONE
Med Workspace One får man en och samma integrerad vy att jobba med oavsett vilken typ enhet man jobbar ifrån tillsammans med autentisering och påloggning (Single Sign On) via VMware Identity Manager. Man får även tillgång till en self service katalog och med Identity Manager ingår även stöd för olika tredjepartsapplikationer för autentisering som te x Radius, Symantec, RSA SecureID mfl.

workspaceOne

VMware Horizon Air with Hybrid-Mode (formerly Project Enzo)
VMware Horizon Air with Hybrid-mode möjliggör en ny arkitektur för hantera VMware VDI-teknologi via en Cloud-tjänst kombinerat med hyper-converged infrastruktur. Detta gör det lättare att implementera en äkta hybrid cloud strategi för att leverera VDI-Klienter på samma sätt oavsett om tjänsten levereras via VMare Horizon Air eller lokala hyper-converged uppsatta noder.  Förutom design och implementation förenklas, hanteras även all managering via samma Management verktyg/control plane.
http://www.vmwhorizonair.com/enzo

VMware Horizon 7 produktpaketeringar
VMware Horizon kan erhållas i följande produktsviter:

view

Mer information om Workspace One: www.vmware.com/se/products/workspace-one
Mer information om Horizon 7: www.vmware.com/se/products/horizon-view